Cum sa incepi o conversatie pe retelele de socializare:

Mesajele private sunt cea mai putin stresanta metoda de a vorbi cu cineva pe social media. Insa, chiar daca pare usor sa initiezi o conversatie in privat, asta nu inseamna ca interactiunea e usoara. Pe langa faptul ca trebuie sa-i captezi atentia persoanei aproape imediat, trebuie sa ai grija sa nu ofensezi sau sa strici conversatia prin glume proaste sau o atitudine prea agresiva.

Acestea fiind spuse, sa trecem la fapte:

Subintelesurile conteaza:

La fel cum si pe Tinder exista un subinteles (ca cel mai probabil iti doresti o partida casual de sex), de obicei si mesajele private lasa acelasi vibe. Daca intentia ta nu e o relatie casual, atunci trebuie sa clarifici asta de la bun inceput, asta daca iti doresti o interactiune pozitiva si sa eviti sa ranesti sentimentele cuiva.

Nu fii dubios/dubioasa. Daca majoritatea sau toate mesajele tale ajung sa fie blocate, atunci probabil ca ar fi cazul sa te opresti. Daca vrei o relatie serioasa, mesajele private de pe social media sunt aproape mereu o metoda groaznica.

I-ati inima in dinti, dar nu ti-o arde prea cool:

Oamenii se gandesc mult prea mult la ce sa scrie sau ce poza sau video sa trimita. Nu exista mesajul perfect, asa ca nu te mai chinui sa-l compui. Pana la urma, daca cineva e interesat de tine, o sa reactioneze la orice ii trimiti.

Ai crede ca e bine sa nu arati cat de mult esti interesat si sa nu raspunzi imediat la mesaje. Ti se pare ca asa creezi niste tensiune si mister in interactiune, dar, de dapt, tot ceea ce faci e sa creezi anxietate. Oamenilor nu le place cand sunt ignorati, pentru ca se simt vulnerabili.

Mai usor cu complimentele

Majoritatea oamenilor fac complimente generice despre aspectul fizic al unei persoane. Din moment ce asta e principala abordare a multor oameni, nu prea mai merge. Si, mai rau, poti parea disperat daca ti-o arzi la fel ca restul si te atrage doar fizicul cuiva, nu si personalitatea.

Cand scrii mesaj care ofera un context despre motovatia de a contacta pe cineva, atunci conversatia pare mai naturala. Poate a postat ceva despre gatit si vrei sa impartasesti pasiunea asta, pentru ca si tie iti place sa gatesti de la 10 ani. Sau poate o gluma despre pozele din vacanta din Mamaia. Repet, trebuie sa spui ceva mai mult decat „hey, esti simpatic/ă”.

Nu fii „boring”:

Nu incepe cu un „buna, ce faci?”. ideea e sa spargi gheata si sa initiezi o conversatie. „Buna, ce faci?” „Arati super” „mersi ca mi-ai acceptat cererea de prietenie”… nu e suficient, nu faci decat sa amani o conversatie pe bune.

In schimb, poti comenta sau intreba despre ceva anume de pe profilul persoanei. Merge si mai bine daca e ceva cu care poti relationa si care iti da o nota de incredere. Ai grija cu glumele si sarcasmul. Umorul poate fi greu de transpus printr-un mesaj, iar sarcasmul poate parea rautacios.

Muta conversatia in lumea reala cat poti de repede:

In cele din urma, vei sti daca s-a legat ceva intr-o intalnire pe bune. Daca exista vreun context pe care-l poti folosi de a evolua in offline, e ideal. De exemplu, daca vorbiti despre un restaurant nou sau un film in premiera, ati putea sa mergeti impreuna. Iar daca nu ai niciun pretext natural, cel mai simplu e sa fii sincer:

„Imi place sa vorbesc cu tine. Ar fi tare daca ne-am intalni la un cappucino.”

Pentru toti cei care au ajuns pana aici si vor in continuare ajutorul meu, in curand voi face un grup privat limitat, unde va voi da mai multe sfaturi si sugestii in legatura cu „abordarea online”, scrie-mi in privat pe instagram daca vrei sa iti programezi un loc.

Lasă un comentariu

Lansează un blog la WordPress.com.

SUS ↑